Synthare!

Slutsåld

Året är 1985. Tomas fyller 13 år och söker en egen identitet. När han faller för den nya, elektroniska musiken på radion bestämmer han sig för att bli synthare …

Det här är självbiografiska serier till musik av Depeche Mode, Kraftwerk, Front 242, Nitzer Ebb, à;GRUMH… och många andra. Det är också en berättelse om tonårskärlek och vänskap, och den första skildringen i sitt slag av en unik subkultur – 1980-talets synthare.

Boken innehåller även många foton och dokument ur Tomas arkiv, samt ett förord av Fredrik Strage.

Format: 210 x 297 mm
Omfång: 128 sidor
Bindning: Limbunden
Färger, omslag: Fyrfärg
Färger, inlaga: Svart/vitt
ISBN: 978-91-983655-7-3
Förlag: TZW Produktion
År: 2018

”… en på många vis traditionell självbiografisk ungdomsskildring med klassiska ingredienser; rodnande kinder och akneutslag, auktoritetsuppror, testosteron och kondomsmusslande. Det hela berättas rakt och enkelt, men lyfts av inramningen av 80-talets syntharscen /…/ Det är inte enbart de popkulturella referenserna, extramaterialet med foton och textdokument, eller strösslandet av bandnamn som Yazoo och Nitzer Ebb som ger historien dess nerv – Westberg går djupare, gestaltar ungdomens längtan efter att tillhöra ett större sammanhang, bygger upp en stämning och en världsbild så skarp att även jag med mina mer gitarrbaserade tonår i bagaget lever mig in i den. Som ungdomsskildring är den välgjord, men som kulturell epokskildring är ’Synthare!’ nära nog nödvändig.”
– Ola Hellsten, BTJ-häftet

”Detta är en trevlig, lättläst seriebok med hög igenkänningsfaktor om ett åttiotal som, för oss som var tonåringar då, närmast var synonymt med synth.”
– Bild & Bubbla

”Snyggt tecknat och bra berättat. Har man någon gång vurmat för synthmusiken så är denna bok ett måste.”
– Ung Tro

”En lustfylld och gripande skildring av en unik musikkultur.”
– Johan Norberg i Aftonbladet